My personality( kata quiz)

Iseng2 liat blog nanche, jadi tertarik nyoba ikutan quiznya di sini.

And the result is…

You Are An ISTJ
The Duty FulfillerYou are responsible, reliable, and hardworking – you get the job done.
You prefer productive hobbies, like woodworking or knitting.
Quiet and serious, you are well prepared for whatever life hands you.
You are conservative and down-to-earth. You hardly ever do anything crazy.

In love, you are loyal and honest. If you commit yourself to someone, then you’re fully committed.
For you, love is something that happens naturally. And you don’t need romantic gestures to feel loved.

At work, you remember details well and are happy to take on any responsibility.
You would make a great business executive, accountant, or lawyer.

How you see yourself: Decisive, stable, and dependable

When other people don’t get you, they see you as: Boring, conservative, and egotistical

Lumayan, akurasinya sekitar 80 persen dari kenyataan(IMHO tentunya). Karena penasaran, maka googling dan nemu ini

Portrait of an ISTJ – Introverted Sensing Thinking Judging (Introverted Sensing with Extraverted Thinking)

The Duty Fulfiller As an ISTJ, your primary mode of living is focused internally, where you take things in via your five senses in a literal, concrete fashion. Your secondary mode is external, where you deal with things rationally and logically. ISTJs are quiet and reserved individuals who are interested in security and peaceful living. They have a strongly-felt internal sense of duty, which lends them a serious air and the motivation to follow through on tasks. Organized and methodical in their approach, they can generally succeed at any task which they undertake. ISTJs are very loyal, faithful, and dependable. They place great importance on honesty and integrity. They are “good citizens” who can be depended on to do the right thing for their families and communities. While they generally take things very seriously, they also usually have an offbeat sense of humor and can be a lot of fun – especially at family or work-related gatherings. ISTJs tend to believe in laws and traditions, and expect the same from others. They’re not comfortable with breaking laws or going against the rules. If they are able to see a good reason for stepping outside of the established mode of doing things, the ISTJ will support that effort. However, ISTJs more often tend to believe that things should be done according to procedures and plans. If an ISTJ has not developed their Intuitive side sufficiently, they may become overly obsessed with structure, and insist on doing everything “by the book”. The ISTJ is extremely dependable on following through with things which he or she has promised. For this reason, they sometimes get more and more work piled on them. Because the ISTJ has such a strong sense of duty, they may have a difficult time saying “no” when they are given more work than they can reasonably handle. For this reason, the ISTJ often works long hours, and may be unwittingly taken advantage of. The ISTJ will work for long periods of time and put tremendous amounts of energy into doing any task which they see as important to fulfilling a goal. However, they will resist putting energy into things which don’t make sense to them, or for which they can’t see a practical application. They prefer to work alone, but work well in teams when the situation demands it. They like to be accountable for their actions, and enjoy being in positions of authority. The ISTJ has little use for theory or abstract thinking, unless the practical application is clear. ISTJs have tremendous respect for facts. They hold a tremendous store of facts within themselves, which they have gathered through their Sensing preference. They may have difficulty understanding a theory or idea which is different from their own perspective. However, if they are shown the importance or relevance of the idea to someone who they respect or care about, the idea becomes a fact, which the ISTJ will internalize and support. Once the ISTJ supports a cause or idea, he or she will stop at no lengths to ensure that they are doing their duty of giving support where support is needed. The ISTJ is not naturally in tune with their own feelings and the feelings of others. They may have difficulty picking up on emotional needs immediately, as they are presented. Being perfectionists themselves, they have a tendency to take other people’s efforts for granted, like they take their own efforts for granted. They need to remember to pat people on the back once in a while. ISTJs are likely to be uncomfortable expressing affection and emotion to others. However, their strong sense of duty and the ability to see what needs to be done in any situation usually allows them to overcome their natural reservations, and they are usually quite supporting and caring individuals with the people that they love. Once the ISTJ realizes the emotional needs of those who are close to them, they put forth effort to meet those needs. The ISTJ is extremely faithful and loyal. Traditional and family-minded, they will put forth great amounts of effort at making their homes and families running smoothly. They are responsible parents, taking their parenting roles seriously. They are usually good and generous providers to their families. They care deeply about those close to them, although they usually are not comfortable with expressing their love. The ISTJ is likely to express their affection through actions, rather than through words. ISTJs have an excellent ability to take any task and define it, organize it, plan it, and implement it through to completion. They are very hard workers, who do not allow obstacles to get in the way of performing their duties. They do not usually give themselves enough credit for their achievements, seeing their accomplishments simply as the natural fulfillment of their obligations. ISTJs usually have a great sense of space and function, and artistic appreciation. Their homes are likely to be tastefully furnished and immaculately maintained. They are acutely aware of their senses, and want to be in surroundings which fit their need for structure, order, and beauty. Under stress, ISTJs may fall into “catastrophe mode”, where they see nothing but all of the possibilities of what could go wrong. They will berate themselves for things which they should have done differently, or duties which they failed to perform. They will lose their ability to see things calmly and reasonably, and will depress themselves with their visions of doom. In general, the ISTJ has a tremendous amount of potential. Capable, logical, reasonable, and effective individuals with a deeply driven desire to promote security and peaceful living, the ISTJ has what it takes to be highly effective at achieving their chosen goals – whatever they may be.

 Jungian functional preference ordering:

Dominant: Introverted Sensing

Auxiliary: Extraverted Thinking

Tertiary: Introverted Feeling

Inferior: Extraverted Intuition

Karena udah masuk waktu kerja, kita akhiri saja tulisan ini.

Details In Fabric

Lagu buat yang lagi ‘not feel so good’ supaya semangat lagi, dari Jason Mraz.

Calm down
Deep breaths
And get yourself dressed instead
Of running around
And pulling all your threads and
Breaking yourself up

If it’s a broken part, replace it
But, if it’s a broken arm then brace it
If it’s a broken heart then face it

And hold your own
Know your name
And go your own way
Hold your own
Know your own name
And go your own way

And everything will be fine

Hang on
Help is on the way
Stay strong
I’m doing everything

Hold your own
Know your name
And go your own way
Hold your own
Know your name
And go your own way

And everything, everything will be fine

Are the details in the fabric
Are the things that make you panic
Are your thoughts results of static cling?

Are the things that make you blow
Hell, no reason, go on and scream
If you’re shocked it’s just the fault
Of faulty manufacturing.

Everything will be fine
Everything in no time at all

Hold your own
Know your name
Go your own way

Are the details in the fabric (Hold your own)
Are the things that make you panic (Know your name)
Are your thoughts results of static cling? (Go your own way)

Are the details in the fabric (Hold your own)
Are the things that make you panic (Know your name)
Is it Mother Nature’s sewing machine? (Go your own way)

Are the things that make you blow (Hold your own)
Hell no reason go on and scream (Know your name)
If you’re shocked it’s just the fault (Go your own way)
Of faulty manufacturing

Everything will be fine
Everything in no time at all
Hearts will hold

Thanks to Alia Noza buat kiriman lagu ini dan 3 lagu lainnya.  Jason Mraz emang mantap Al…

Lyric source:

“What! Where did all the money go??!!”

Damn,,, I’ve been kicking my ass pretty hard everyday, 7-5, monday till saturday!!! But why most of my payroll like vaporizing up in to the sky high. It’s not like I’m being miserly or what, its just when I’m checking my wallet or my bank accout I’ll say, “What! Where did all the money go??!!” Then no matter how hard I tried, I still cant figuring out on what I’ve spending my money…Not the how many, but where and what!!!

It’s decided! I must take any actions necessary to protect my income from insurgent  threat!(yeah, insurgent, it’s like some rebelion against my financial plan)!

1. I shall make a cash flow list and manage it

2. I shall use my money only accordingly to what I have planned and needed

3. I must realize that I have a future, so  I shall have a saving. To reach that I shall  create a new bank account for saving. Which is prohibited for me to take it for daily needs. Be strict to yourself. I shall make the new bank account maximum on 14th of february 2009.

3. Man, make every dime counted and worthed!

4. If I still cant manage my money until the end of february 2009, I will let my Mom do it!!!!!( She’s my last stronghold, so I must try my best to defend my financial status by myself, first)

5. I shall protect myself from the negative responds on men planning their financial status…

I will say this words  with my heart:

 “I’m a man! People said that men should not fuzz about their money, just spent it on your pleasure, its your money afterall. But I believe that words work only for a stupid man, a smart man will always have a planning on his money.”

So help me God…

Belajar ke Barat

Akuilah dengan yang putih bersih, bahwa kamu sanggup dan mesti belajar dari orang Barat. Tapi kamu jangan jadi peniru orang Barat, melainkan seorang murid dari Timur yang cerdas, suka memenuhi kemauan alam dan seterusnya dapat melebihi kepintaran guru-gurunya di Barat.

Tan Malaka, Aksi Massa, 1926


Relokasi ke batam….Kontrakan, kost atau rumah susun?

Setelah habis jatah kami untuk tinggal d asrama perusahaan( for three month), saatnya mengambil keputusan.

Kami memutuskan untuk mencari rumah kontrakan dengan pertimbangan bisa lebih bebas dan ekspresif di rumah sendiri, selain itu kami bisa bertetangga dan mempunyai aktivitas lain bersama masyarakat dsana. Selain itu rumah kontrakan akan bisa memfasilitasi kami untuk menjamu family and friend yang berkunjung ke rumah kami. Kost kami anggap sangat membatasi, karena hanya berupa ruang kotak kamar yang menjadi pusat dari kehidupan setelah kerja. Begitu pun dengan rumah susun jamsostek, selain hanya berupa kotak (though, its a very bigbox) lingkungannya pun kami rasa kurang nyaman walaupun banyak teman yang juga tinggal disana. Apalagi dengan kontrakan dan kost, akan sangat menyenangkan mempunyai teman sebelah kamar yang kooperatif, bila tidak???    It’s decided….

Sand in My Eyes

Jumat, seperti biasa kerja setengah hari, entah kenapa biasanya malah lebih melelahkan daripada kerja full day…

Karena belum dapet approval dari senior welding engineer(padahal saya dah arrange fit-up dengan foreman ctc dari senin, maafkan saya pak kasito), maka hari ini ga ada running PQR chevron atau pun fitting buat PQR yang rencananya bakal start sabtu ini. Ya sudah, akhirnya pergi ke exotic shop buat nyari tau progress PMI consumable maersk, and the result is quite good ( at least that what I heard from azwar, the person in charge for that audit), jd bisa ditinggal.

Ya sudah pergilah ke east yard bareng azwar buat ngecek consumables baru buat FCAW-GS. Dsana baru tau kalo hasil visual inspection buat manual welding failed, tp tetep mau di RT. Trus supervisor welding school east yard, pak haji, bilang bahwa kita akan coba pake mechanized FCAW-GS, karena hasilnya biasanya bagus. Ya sudah, masuklah kami ke shop untuk melihat alat yang dimaksud. Singkat cerita saya excited dengan kemampuan mesin ini yang katanya adalah ide  dari pak haji, tanpa terasa beberapa kali mengekspose mata pada cahaya busur listrik pengelasan tanpa pake welding mask( selama running PQR sebelumnya juga biasa gitu kok). And the story begin…

Pulang kerja, langsung jumatan d masjid deket kontrakan, mulai terasa lelah mata… ah ini mah kayanya pengaruh dari ngantuk pas dengerin khutbah jumat…

Makan siang di batu merah bareng dion, keujanan, makin lelah nih mata, tapi harus nyuci motor dulu d DC mall, paksain pergi. Lagian tadi siang Ester minta dianter ke rumah amangborunya di tiban, ga bakal sempet tidur siang, langsung aja jemput ester d novotel tetap bersama dion.

Perjalanan ke tiban, nyasar ampe hampir ke barelang…Nyampe d rumah amangboru ester, urusan selesai langsung balik k novotel, ama dion nagih dinner gratisan ke flo dan ester. Makan, ngobrol, makin lelah mata, kata anak2 mata loe merah tuh, I said “ngantuk aja kayanya dan tadi kan naik motor jauh dengan kecepatan tinggi”….

Pulang…tidur jm 22.30…

00.00 wib…duenggg…terbangun karena mata perih! serasa ada pasir di kedua mata, begerak naik turun menggesek bola mata, perih

mencoba membuka mata, lebih perih lagi. air mata mulai mengalir, bukan, bukan karena menangis sakit atau sedih, tp memang air mata mengalir deras disertai gerakan2 pasir dan perih yang terkadang sangat.

Ya Alloh jangan ambil penglihatanku, itu doaku

Menyalakan lampu kamar, terkena cahaya lampu, perihhh! Kupaksakan ke kamar mandi, kubasuh mata, terpikir untuk mencari tetes mata, tapi takut apabila ada luka di mata yang mungkin malah semakin parah dengan memakai tetes mata, dan yang lebih penting, I dont know where the eyedrop in my messed room. Mau bangunin dion, ga enak. Ya sudah kutahan sendiri sambil guling2 d kasur dan berdoa semoga sakitnya cepet berhenti.

Alhamdulillah, bisa tidur sekitar jm 3…

Jam 5 bangun lagi persiapan kerja, ketika melihat cermin, wow besar kali kantung mataku! Masih terasa perih, tp ‘pasir’ dah ga terlalu terasa’. Dan akhirnya tetes matanya ketemu.

Pergilah kekantor dengan mata lebam….Setelah cari d google (surfing dengan keadaan lampu ruangan dimatikan, brightness screen komputer diredupkan, pake kacamata safety yang sedikit gelap) ternyata my eyes burnt by the arc ray that contain UV an IR, google said it is worser than seeing sun with your bare eyes. Menurut sumber itu harus ke dokter, tp males. Kata orang2 dilapangan seharusnya rasa sakitnya ilang setelah istirahat selama satu ato dua hari…Untung besok minggu dan saya jomblo, jd ga usah khawatir dengan kencan yang mungkin batal….

So I’ll have a good rest tonight and hoping that this discomfort in my eyes can be gone soon…

Inti cerita:

1. never exposing your eyes to the welding arc without a proper protection!

2. clean up your room and put the things in order

Nyoba nulis lagi, let’s start with wall-e

Dah 2 bulan ga posting disini, tadinya rehat mempersiapkan sidang dan tektek bengek administrasi kelulusan, ga sangka jadi males keterusan. Makanya nyoba nulis lagi, dimulai dengan yang ringan aja deh.

Akhirnya hari ini, 17 agustus 2008, punya kesempatan untuk jalan-jalan bersama ketiga adikku. Baru sadar bahwa selama ini jarang sekali menyempatkan waktu untuk main keluar bareng mereka, terlalu sibuk dengan urusan sendiri.

Singkat kata kami memutuskan untuk nonton wall-e d ciwalk, dengan pertimbangan itu film keluarga yang tidak akan membuat kami merasa “aneh”, karena harus mengakomodir seorang sarjana; seorang mahasiswa; seorang siswi sma; dan seorang siswi smp, yup film itu yang kita kira paling cocok. Dari rencana nonton jam 1 siang diralat menjadi jm 3 dan akhirnya baru kesampean nonton jm 5, ternyata kurang menganstisipasi kemacetan kota bandung oleh eksodus warga jakarta yang mendambakan refreshing.

Dan there we are, bersama penonton lain yang kebanyakan emang bersama keluarga.

Kesan pertama yang muncul, mantap pisan gambarnya!

Film ini selain bisa mengakomodir selera kami semua, film ini juga secara punya pesan yang baik dan bisa diterima siapa saja. Setidaknya ada tiga pesan utama yang kami sepakati ada di film itu( beware of spoiler)

1. Jangan terlalu tergantung pada teknologi! Diliatin disini bahwa manusia menjadi obesitas dan tidak aware dengan lingkungan sekitarnya karena dimanjakan oleh teknologi yang diwakili oleh pelayanan dari robot, Yang paling keliatan waktu diliatin foto para kapten yang bertransformasi dari atletis menjadi obesitas. Hal lain adalah setinggi apapun teknologi yang dicapai oleh manusia, yang namanya decision making itu tetep harus dan akan berada ditangan manusia, sehebat apapun mesin dan software tidak akan dan tidak boleh menggantikan manusia sebagai decision maker, dalam film ini diilustrasikan oleh konflik antara sang kapten dengan autopilot.

2. Bila manusia tidak menyelesaikan permasalahan lingkungan dari sekarang maka manusia akan menerima akibat yang sangat buruk! Hal ini diperlihatkan dengan adanya evakuasi total manusia dari bumi karena menumpuknya sampah sehingga bumi tidak lagi dapat menopang kehidupan. Jadi inget filmnya al-gore.

3. Hati-hati dalam menyikapi korporasi yang terlalu besar, berkuasa, dan menguasai hajat hidup orang banyak. Saking berkuasanya sampai bisa mengalahkan otoritas dari pemerintah suatu negara. Makanya UUD 45 itu dah bener ketika bilang bahwa hajat hidup orang bayak itu harus dikuasai dan dikelola oleh negara( dengan catatan negara mengelolanya secara benar untuk kepentingan masyarakatnya!). Korporasi raksasa dalam film ini diwujudkan dalam perusahaan bernama buy and large.

Yang saya liat pesan besar dari wall-e adalah bila manusia saat ini tidak merubah gaya hidupnya, maka dimasa depan kita akan menghadapi masalah BESAR!!!

Filmnya sendiri sangat indah, bisa menunjukkan cerita dan emosi dari karakternya tanpa banyak kata-kata. Jangan lupa, karakter utamanya adalah robot! Pasti sangat sulit untuk menghadirkan karakter dan emosi pada sebuah benda mati, terlebih lagi tanpa kata-kata…Salut!

Animasinya sudah barang tentu mantabs, disney pixar gitu…Ga perlu dikomentarin.

Beberapa hal yang miss adalah kemampuan si wall-e buat nyebut kata eve. Tiba-tiba bisa bilang eve, secara teknis aneh tuh, wakakakak. Terus waktu si wall-e rusak dan menjadi “amnesia” ketika salah satu komponennya diganti, kata saya lebih masuk akal untuk membiarkan wall-e lupa ingatan, toh saya pikir(dengan ke sok tahuan tingkat atas) yang digantinya itu memory nya, wakakakak lg karena namanya juga film kartun, ko ngebahas teknis.

Tapi ada beberapa bagian cerita yang seharusnya masih bisa dikembangin, terutama eksplorasi karakter dan cerita manusianya. Juga robot-robot rusak yang ga jelas juntrungannya, kecuali robot pembersih kecil itu tentunya. Atau karena saya ngerasa masih pingin liat film itu lebuh lama lagi, hehehe.

Overall this movie is great and beautifull!!!

Recommended buat ditonton bareng keluarga!